Snaga Zeolita

Za detoks i dermalno zdravlje
kućnih ljubimaca

100% prirodni proizvodi na bazi zeolit klinoptilolita
za negu kućnih ljubimaca
vulkanski-pepeo-zeolit

Šta je zeolit?1

Prirodni zeolit je mineral, nastao prilikom kontakta vulkanskih stena i pepela sa alkalnim podzemnim vodama. U Silver pet proizvodima za negu kućnih ljubimaca pored koloidnog srebra, zastupljen je i zeolit klinoptilolit – jak adsorbens i antioksidans, koji totalno detoksikuje kožu i dlaku kućnih ljubimaca, eliminišući pri tome bakterije i gljivice. Aktivirani vulkanski mineral zeolit ima kinetičku energiju vibracionog kretanja sa najvećim nivoom adsorbcione moći, za razliku od svih drugih antioksidanasa. Zeolit klinoptilolit sprečava poguban uticaj toksina, kako organskih, tako i hemijskih.

vulkanski-pepeo-zeolit
detoksikacija-pasa-i-macaka
detoksikacija-pasa-i-macaka

Detoksikacija

Zeolit upija masnoće iz korena dlake i utiče na poboljšanje kvaliteta krzna. Sprečava razvoj bakterija u kućnom ili spoljašnjem ambijentu, apsorbuje neprijatne amonijačne mirise. Pruža izvanrednu zaštitu od krpelja, buva, ušnih vaši i druge gamadi.

Savršeni sunđer i razmenjivač jona

Specifična struktura zeolita ima izvanredno veliku unutrašnju površinu od hiljadu kvadratnih metara po gramu zeolita. Zeolit je prepun kanala, šupljina i tunela koji ga čine savršenim sunđerom koji usisava otrovne teške metale poput olova, žive, kadmijuma ili cezijuma nakupljenih na koži i dlaci kućnih ljubimaca.

Blagodeti-zeolita-za-kucne-ljubimce

Blagodeti zeolita za kućne ljubimce

Minerali iz zeolita imaju abrazivno svojstvo i tokom korišćenja Silver pet preparata pored čišćenja dlake, vrše i blagi piling kože, uklanjajući pri tome mrtve ćelije. Prirodni mineral zeolit klinoptilolit sprečava upalu kože svojim lekovitim svojstvima. Kao prirodni antioksidans, eliminiše crvenilo i osip. Za razliku od hemijskih preparata, Silver pet preparati ne zatvaraju pore na koži kućnih ljubimaca, jer kada su pore zatvorene, onemogućena je razmena vitamina i ostalih sastojaka.

Blagodeti-zeolita-za-kucne-ljubimce
Zeolit klinoptilolit, savršena terapija za kožu i dlaku kućnih ljubimaca

Pomaže kod ranica i drugih oštećenja kože životinja. Poboljšava izgled i kvalitet dlake i kože. Pruža efikasnu pomoć kod ozleda, posekotina i ojeda kod kućnih ljubimaca. Štiti dlaku i eliminiše kožne bolesti. Pokazao se kao jak i praktičan čistač koji deluje poput antimikrobnog leka i sprečava oboljenja samog temena, odnosno kože glave. Zeolit je jak adsorber teških metala i mikotoksina, snažan jonoizmenjivač, katalizator i molekularno sito koje absorbuje soli i sve toksične materije iz kože.